Edge of desire



We find strange ways, of showing how much we really care.


Det var länge sedan jag skrev. Skrev ordentligt, på riktigt. Men jag har haft väldigt mycket i skolan. Som alltid. Men jag hoppas ni har det bra i era liv, och att ni fortsätter kämpa med era problem. Det är inte förrän du ger upp som problmen vinner. Ge aldrig upp!

Ikväll är det valborg, vilket för många innebär festande. Det är ikväll många barn testar alkohol för första gången, det är ikväll bilolyckor sker, det är ikväll unga tjejer blir våldtagna.
Det är ikväll jag ska på grillfest. Jag tror kvällen blir fantastisk, för mig.
Men var rädda om er, och låt varje person i er närhet få smaka på glädjen. Adjö


give joy



Jag önskar att alla skulle våga sprida mer glädje.
Jag önskar att alla skulle våga ge mer kärlek.
Jag önskar att du skulle våga le åt folk.

Jag önskar världen vore lättare.



it doesnt have to be that hard to say goodbye




Jag brukar inte gilla msn.
Idag gör jag det. Extra mycket!
Thank you fellows :*


I dont need to be anybody else but me

Dagen idag är en tisdag.
Vaknade upp med Michaela vid min sida. Trots att vi var tvugna att gå upp tidigt så gick det. Vi levde på den sjukt roliga gårdagen. Lite sån glädje skulle man ha med sig till skolan var dag. Det kan behövas! Anyway, tänkte bara tala om att Michis du är bäst, syster min!

Idag slutade jag kl 11. Har självstudier hela eftermiddagen, vilket för mig innebär skriva historiauppsats om Moder Teresa. Jag har svårt att komma till skott när det gäller pluggande... Gör hellre något annat, som att laga lite mat =) Min lunch:


Pasta, stegt ägg, creme fresh med franska örter,
soltorkade tomater, paprika, bacon, gul lök, röda och oranga
körsbärstomater, krossade sötmandlar.


Dagens fakta: 1938 blev Adolf Hitler vald till "Times - Man of The Year".


Italian night

Gårdagskvällen var helt bäst! God mat, gott folk och gött med dans :D Anna-Saris och Victor bjöd hem oss som var volontärer för GO!-helgen för att tacka oss med god italiensk mat av självaste Italienaren: Victor. Efter förrätt, huvudrätt, fika och kaffe så bar det upp till dans hela kvällen. Det var länge sedan jag hade så kul. Jag älskar att dansa, och särskilt med er igår, tack :D

Här kommer lite bilder :)





Dansande kocken! En försmak av all dans som det bjöds på ;)


I feel it in my toes

Vilken bra helg det har varit! En bra helg för mig innebär things to do all the time & ingen pluggning! Har bla varit på US i kyrkan, grillat vid Näset med gänget (i solnedgång och gitarrspelande, tihi), sovit i Ljungby hos Axélls och tränat. Jag måste meddela er att min vänner är riktigt fina, jag uppskattar er mer och mer för varje dag!

Just nu ligger jag i sängen och försöker tagga ner.. För några timmar sedan tränade jag BodyPump med Johanna i Ljungby. Fy skatan så skönt det var! Man är seriöst helt utpumpad nu. Jag älskar det :)
En bra återhämningsdryck jag funnit är ProVivas Active. Finns i två smaker: Tropisk & Blåbär, hallon, citron. Den sistnämda är min favorit som jag alltid försöker få tag i efter träning om jag har vägarna förbi en affär. Drycken innehåller extra mycket proteiner, kolhydrater, antioxidanter och mineraler. Perfekt efter träning då den ger ny energi och gör så att man återhämtar sig fort.




Vet ni vad? Jag och Johanna kom med idén till gänget + lite vänner om att tågluffa genom Europa. Vi har kollat priser, resväg, youth hostels, mat, you name it. Det verkar helt fantastiskt kul! För mig som älskar resa så är det perfekt. Man åker igenom många länder, vilket innebär olika kulturer, språk och maträtter. Helt underbart! Vet inte om förslaget går igenom, men många var intresserade så det är lätt värt ett försök!

Jag har haft så många olika resemål planerade för vår och sommar. Till och med fått solla bort, prioritera och chansa. Än så länge vet jag, att två resor kommer bli av under sommaren 2010. Först ska jag till Spanien, Barcelona för att hälsa på min kära syster Angelica som bor där. Dit ska jag med hela familjen (inklusive Therese, systern i Bolivia. Jippiiiii). Det känns så gött att göra något med hela familjen för en gångs skull. Det är svårt att få till det så att alla kan, alla två föräldrar och fem barn.
Min andra resa ska jag göra är en resa som påbörjas en dag efter hemfärden från Barcelona. Då bär det av till Kina med Michaela Jogerup i tre och en halv veckor. Vi ska åka på volontärs/missionsresa, vilket jag tror kommer bli fantastisk upplevelsefyllt! Snacka om att lära känna kulturen och folket på riktigt. Det är väl av sådana orsaker man reser? :) En bra sak är att mina grannar bott i Kina ett flertal år, så de kan flytande mandarin och har erbjudit mig lite språk- och kulturlektioner. Wow, I like you people!

Nu ska jag läsa Bibeln och sedan falla i sömn. Godnatt! 



Fotsteg i sanden

En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. I skyn fick han se scener ur sitt liv. För varje scen noterade han att det var två par fotsteg i sanden: ett par tillhörande honom och de andra Gud.

När den sista scenen ur hans liv visats för honom, tittade han tillbaka på fotstegen i sanden. Han såg då att det många gånger bara fanns ett par fotsteg. Han noterade också att det var under hans jobbiga och ledsna tider i livet.

Detta bekymrade mannen och han frågade Gud om det. "Gud, du har sagt att när jag beslutat att följa dig så ska du gå med mig hela vägen. Men jag har sett att när jag haft jobbiga tider i livet, så fanns det bara ett par fotsteg. Varför lämnade du mig när jag som bäst behövde dig?

Gud svarade: "Mitt dyrbara, älskade barn, jag har lovat att alltid vara med dig. Under de tider av lidande, då du bara sett ett par fotsteg, det var då jag bar dig."


<3




go on breathing

Hola people!

Heja mig, jag glömde mitt material hemma på köksbordet till nationella. Kom på det ca 2 min innan tåget skulle gå. Det är bara att le och hoppa på ;) Slogs med Björn och Felicia om att låna deras. Hehe, nä men dom var snälla och lånade ut det.
Jag är rätt slut i huvudet efter allt skrivande, så därför är jag inte jeättepepp på att blogga nu. Men jag dras ändå till det, jag har fått en extra kärlek! Ni är fina för att ni läser <3

Åkte hem kl 11 idag. Succé! Gick på stan i Älmhult med Louise och Emma. Hittade en fetesnygg klocka som både jag och Louise slog till på. Sedan lunch på IKEA för 16 kr. 16 kr gott folk, det är ingenting.
Väl hemma kollade jag på Robin Hood med Alicia. Mys & hoppning på mig! haha

Strax, snart snart snart ska jag äntligen träna av mig. Mycket stillsittande idag. Inte bra för mitt huvud..
Ikväll ska jag nog till Svenska Kyrkans församlingshem på konsert. Får se hur det blir :)

Inte megaintressant inlägg idag. Men som sagt, jag är slut :) Ha en fantastisk fredag, du är värd det!


OCH BARCELONARESAN ÄR BOKAN NU!! FETT :D (åker 8/6)

Nu skall jag dricka lite juice och sedan hoppa i träningskläderna.
All kärlek /Jonna




Fakta of the day: ett fyraårigt barn frågari snitt 437 frågor om dagen! 



all together wonderful to me

Hello dear!
Muntliga nationella i svenska gick bra. Höll ett tal om kärlek till medmänniskor. Blev väldigt nöjd :) Jag har själv lärt mig av mina visdomsord. Kanske att en stor framtidsfråga för mig har fått ett svar. God make your way in me!

Efter talet så hade jag en mysig stund med Michaela på lunchen. Jag blir alltid ett steg klokare av henne! Sedan hade vi bara matte. Fick tillbaka mitt prov jag gjorde i tisdags. Jag är nöjd, trots mina knäppa slarvfel. Efter det bar det av mot Älmhult med David :) trevligt trevligt! Måste bara påpeka att ett hemskt väder med hagel, snö och regn i ett påbörjades när jag cyklade hem. Precis innanför dörren slutade det. En Blöt Jonna log åt retsamheten och tog fram lite käk. Åt yoghurt med allbran och solrosfrön. Gottigt! Nu sitter jag och mumsar på lite Lindt Dark chocolate with taste of mint. Even better!



Vem har sagt att choklad inte är gott?

Strax skall jag förbereda mig inför nästa nationella prov i svenska som är imorgon. Skriftligt i fem timmar. Jippi! Juste, måste packa ned lite käk! Vindruvor är perfekt vid sådana tillfällen, och megagott! Efter pluggningen ska jag träna (armar, mage, rygg) och sedan jobba. Full dag.

Kärlek till er! Hejdå


Oj, höll ju på att glömma dagens fakta: Ingen vet varför 90% av alla kvinnor går direkt mot höger när de kommer in i ett varuhus.


bought ya

Hade en riktigt bra fika med Stainer! Det är så kul att prata med människior om mål, drömmar och visioner. Vi har så mycket genemsamt, för vi vet båda vart vi är påväg. Här backar vi inte minsann!

Jag förstår inte grejen men alla :P - gubbar på facebook. :P;PPPP:P:p typ nåt sånt ser det ut. Hallo, vad är det för fjollgrej? Please tell me (: Är det nån sån grupp man borde starta så är det "alla vi som loggar in på facebook för att gör något viktigt, och glömmer bort det". Sååå typiskt mig! Hittade en person idag som jag velat adda jättelänge. Sen bara hejdå facebook, jag fastnade på annat och loggade ut utan att adda. Så är det alltid med mig. Hm, vad höll jag på med..?

Imorgon ska jag ha Nationellt Prov i Svenska. Vi skall hålla i ett muntligt tal i fem min. Så hela kvällen har gått åt att skriva och öva på mitt fina speach. Jag blev faktiskt nöjd! Borde nog publicera det här någon dag =)

Wellwell, jag lovade att lägga upp en bild på mig, and here it is.




Vet ni, jag är glad för alla som följer min blogg. Kul att ni gillat' :*


get up! love is moving you now

En feeet studiedag är vad jag har idag. Nöjd =) Startade dagen med att gå till frisören. Blev riktigt nöjd! Lägger nog upp en bild på det sen, om ni vill och jag vågar.. haha. Jo, glömde jag säga att jag är nöjd? Dagen är nöjd!

Strax ska jag ta en fika med Steffidill, det ser jag fram emot. Men hm, vart fikar man i Älmhult? Hartmans har stängt om inte jag minns fel och jag har bara varit där och på massa cafér i Växjö och hängt. Här i Älmhult finns det ju inte så mycket valmöjlighet, så det blir nog utefika ;) hihi. Jag gillar att fika, gott folk. Det är faktiskt ett av mina intressen. Och äta! Det är ockå bäst.
Många personer och särskilt tjejer är så rädda för att äta idag, för att de inte vill gå upp i vikt. Så i stället hoppar de över mål och äter lite smått då och då. Ingen bra idé! Senast idag hos frissan diskuterade ett par kvinnor jämte mig om vad de åt och hur mycket (lite) de åt för att gå ned i vikt. Ett tips damer: börja träna och ät hälsosamt i ställer för att minska på maten! Jag äter vad jag vill, men jag tränar också. Det tycker jag är riktigt skönt, slippa bry sig om kalorier osv. Jag försöker äta nyttig för jag är väldigt intresserad av hälsa, kost och träning. Men det är saker som får mig att må bra, något som hör till mitt liv. Lika väl hör "vanlig" god mat till mitt liv, det är vardag för mig, och inget jag unnar mig då och då. Våga leva ut med mat!


         VS            

Båda maträtterna är lika tillåtna med rätt träning.







Dagens fakta: Om en loppa vore människa, kunde den hoppa 300 m rätt upp i luften.


there will be a day with no more fear

Glurp glurp, sicken dag! Helt slut i skolan idag.  På vägen hem från Växjö på tåget så fick ett par tjejer mig att må mycket bättre. Tack Sara, Emelie och Emma! Ni är guld värda med er humor ;)
Eftermiddagen och kvällen har innehållit mattepluggande. Ladda inför provet jag skall ha imorgon. Wish me luck!

Efter många timmars y=kx + m så tog jag upp min Bibel. Det är en fantastisk bok och kan vända humöret till det bättre på nolltid. Bibeln kan vara svår att förstå, men ibland träffar orden rakt i hjärtat.

"Närma er Gud, och han skall närma sig er." Jakobsbrevet kapitel 4 vers 8. (4:8)


Nu skall jag avluta mitt samtal med min kära syster i Bolivia och lägga mig i sängen. Godnatt!

and thats a perfect smile

Fotbollen och innebandyn var kul! Men skadade mig en del. Först vristade Paulus mig så jag har en sjukt stor bula på smalbenet. Inte skönt. Sedan hände något med mitt lår när det var närkamp med Tony, aj aj. Jag tror min muskel sprack, eller det känns så. En glad haltalotta är vad jag trots allt är (:
Jag är effektiv idag. Först har jag jobbat, sedan pluggat och strax ska jag laga mat till familjen. Det är mys! För några dagar sedan hade jag en intressant diskussion med en klasskompis. Han och jag tror att många inte visar sin uppskattning till föräldrarna så mycket som man borde göra. De gör ju trots allt ett megajobb!
Jag älskar verkligen min familj, men har ändå svårt att visa det. I skolan försöker man hålla humöret uppe och sedan kommer man hem trött som en mört och då har man inte tid att prata med dom för att man ska iväg och jobba eller träna. Sent på kvällen kommer man hem slutkörd och orkar inte ens stå för att få ut ett ord. Så brukar jag ha det, och det är inget att gilla. Det är svårt att visa sin kärlek och uppskattning till föräldrarna på grund av att man ska vara så trött 24/7. Man bör ta sig tid med och visa uppskattning visa det med jämna mellanrum, som på Mors (30/5)- och Fars dag (14/10), eller varför inte idag den 17 april? =)


Dagens fakta: en människa andas in ca 20 kg damm under en livstid.

mums i magen

Jag har precis ätit årets första jordgubbar med glass. Det är fantastiskt gott (och dessutom proppfyllda med nyttiga antioxidanter)! Efter att ha jobbat hela förra sommaren med jordgubbsförsäljning så är man väl lite till ett proffs nu, och ingenting går upp emot fräscha jordgubbar i värmen. Dock äter jag icke svenska gubbar nu och det är inget vidare varmt, men känslan är ändå unik.




Om en stund eller så är det dags för träning med US, gänget i Pingstkyrkan i Älmhult. Det blir nog till att spela innebandy och även fotboll. Mina sporter ju! Det gillas mucho.

Slänger några bilder från idag när lillasyster Alicia och jag var ute och åkte inlines i solen.




Tänkte avsluta med faktans sanna ord: Åsnor dödar årligen fler människor än flygkrascher.


just another Friday

En känsla av en öm ros som smeker längs med halsen. Bladen snuddar så skönt och vänder sig sakta bak mot nacken. En tagg sticker till. Men jag vet att det  inte är någon fara. Det är bara en tagg, smärtan går över.


Efter en mindre sömnfull natt vaknade trots allt en pigg Jonna. Satt med Hilma på tåget till skolan i morse, hon är snäll! Snällhet (säger man så?) är verkligen en viktig egenskap. Vad skapar det att vara stöddig och otrevlig? Många kan tycka det är fjöntigt att säga at någon är snäll, och uppskattar mer att man säger att någon är het och kaxig. Men trots allt, så är snällhet det man kommer längst med. Därför tänker jag inte sluta var snäll. Jag är hellre en snäll tjej än en stöddig brud. Att vara snäll är något man ska ta vara på, och va stolt över!

Det var allt för mig, adjö.



and when it all ends?

Vad gör man när drömmen tar slut? När allt det du vill bara går i spillror? Jag ville detta så gärna, det gav mig ett hopp och längtan när allt känndes tråkigt. Nu finns inte det alternativet längre. Det är omöjligt..

Har predis haft näsblod. Jag hade aldrig det när jag var yngre, utan det har kommit nu sedan jag började gymnasiet. Väldigt ofta periodsvis. Jag tror det är för att jag stressar och inte sover tillräckligt. Men hur ska jag få tiden att räcka till? Varenda "ledig" stund jag har så måste jag plugga. Jag har alltid plugg som måste göras, och jag pluggar för fullt. Ändå ligger jag efter i skolan? Hur gör man? Jag är så trött på skolan & allt!! Jag behöver ett break.

Övrigt så har veckan varit upp och ner. Alltid mycket plugg, men det som fått mig att må bra är träningen. Yummy vad det är skönt att springa. Jag har fått en ny favorit, att springa off-road, rätt in i skogen och springa i intervaller. Det är sjukt kul och ger utmaning. Ett tips till er, var ordentligt uppvärmda, för det är väldigt lätt att trampa snett över en stubbe eller en älgs ben ;)
Man måste passa på att ta vara på vädret, för det är underbart! Det är en fin vår, inte mega-varm, men inte heller kall. Det är lagom! =)








Nu skall jag, Jonna slänga mig i sängen. Det låter bra =)
Godnatt

a life not worth living?

Jag har precis jobbat med ett tyskaprojekt där jag skriver om depression. Först satt jag och kollade på Youtube på massa depp-klipp, och sedan massa bilder. Jag har insett att sjukt många människor är depimerade. Folk lägger upp klipp som rop på hjälp! Visst är det sorgligt? Jag kom även in på en blogg där en tjej nyss försökt ta sitt liv. Ta sitt liv. Människor är i behov av hjälp! Kanske blundar du för hur din vän eller någon på skolan mår? Jag tror att det är lätt att hjälpa till. Våga le. Våga hjälpa. Våga stötta. Våga finnas till för alla!

Många som är deprimerade söker därför en utväg genom självmord. Det är inte rätt väg! Ingen ha sagt att livet är den lätta vägen, men det är den rätta.

Jag tror på Gud, jag tror att Jesus är vägen, sanningen och livet! (Joh 14:6). Att be är mitt sätt att få ro och uppmuntran, och att fortsätta kämpa trots att allt känns tufft. Gud är min styrka!



När livet inte är lätt


here we go

Hej you!
Kul att jag skaffat blogg för första gången, inte sant? Well no, detta är nog min tredje blogg eller nåt men jag har ALDRIG skrivit i de tidigare innan. Varför? Jo, jag är en person som lider av tidsbrist. Tyvärr..

Nu skall jag göra ett nytt försök, för jag går och längtar till att få yttra mig och dela mina tankar för andra. Jag har har alltid varit en sådan person som är emot bloggare, pga att det blivit så stor grej av det. Och alla skriver om samma sak! Hur kul är det att läsa när folk berättar vad de har för sockar på sig eller att H&M är bäst?

Jag vill inte vara en i mängden, jag vill skriva på mitt sätt för min & din skull. Jag vill beröra, uppmuntra och vara ett bollplank :)

Ha nu en underbar framtid, you're worth it!
Jonna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0