nedrökning

När det väl kommer till att lämna, så inser man dess betydelse.
Jul närmar sig med stora steg och det är någon slags aktivitet eller sak att göra varje dag tills det jag lämnar. Det känns bra att ha en kul sista tid, då det har hänt en del jobbiga saker på senaste. Jag vill ju trots allt lämna med ett leende på läpparna. Well, vet inte riktigt varför jag bloggar idag då jag inte har något jag egentligen vill dela med mig. Vill mest skriva för att informera om viktiga händelser, men det funkar ju inte riktigt då jag inte har något vettigt i huvudet just nu. Men nu skriver fingrarna av sig själva så kan ju lika väl berätta att min ersättare som au pair har kommit. Hon är en tjej från england som barnen verkar komma bra överrens med. Vilket känns så skönt, då jag gärna vill veta att jag lämnar över dem i goda händer. Ikväll tog jag ut den nya tjejen på middag för att introducera henne till en annan au pair, en tjej från Canada. Båda dem är nya i området och de pratar med spänning om allt det måste se. Jag känner mig gammal och ungefär been there, done that. Men det är kul att de är excited och pepp, precis som en skolflicka inför sin första skoldag. Men när man skulle börja skolan, vem visste då vad man gav sig in på? Lite samma sak här, de har ingen aning om vad de ger sig in på som au pairer och jag ler lite smått åt dem och spelar med i sagan. Nej det är inget fel att åka som au pair, men det handlar om så mycket mer än att ta hand om barn.

After all, vi hade en riktigt bra kväll tillsammans och det är alltid gött att träffa andra au pairer som är i samma situation som en själv så man kan utbyta lite skitsnack om sina värdmammor med ;) De kommer nog få det roligt tillsammans de nextkommande månaderna och det känns som sagt skönt att lämna över till denna engelska tjejen. 
De flesta andra au pairer jag känner har varit modersmåls engelsktalande från England, USA, Canada och Australien (ok några från Tyskland oxå). Men prettty much är jag alltid det svarta fåret, svensken. Eller har egentligen ingen aning om man använder svart får som uttryck i detta sammanhanget, men menar iaf den udda som försöker lära andra om den magnifika fika-kulturen :)

Nu ska jag fixa med lite viktiga dokument och imorgon börjar värdfamiljens släktingar anlända inför julfirandet. Ska bli trevligt men lite oldies i huset :)

Lugna julförberedelser nu önskar jag er. Cheers!


Hakuna Matata

En freaking vecka kvar!! Detta innebär att jag nu spenderat 3,5 månader som au pair här i The Barossa, SA. Såå fina barn jag tagit hand om och såå vackert är området här. Men jag är mer än redo att flytta vidare.. En efter en av mina vänner har flyttat härifrån och så nu är det även dags för mig att göra det. Till en början så blir det några veckors semester med min familj (!) som kommer över. Sjukt coolt och sjukt skönt att få luta sig tillbaka, slippa jobba och JA, få prata svenska :) Har som sagt bara träffat en svensk här i Australien hittils, men antar att jag bott i ett ganska okänt område för svenskar. Jag själv hade aldrig hört talas om Adelaide, eller ännu mindre vinområdet Barossa tidigare. Mest finns här tyskar turister (var finns det inte tyskar) och såklart Australiensarna själva.

När jag kommer in till de mer kända städerna som Melbourne och Sydney, så vet jag att det svemmar över av svenskar. SÅ jag borde ju njuta av sista veckan som unik ;) (Känner mig megaskandinavisk pga mitt utseende)

Så vart tar jag vägen härnäst? Som sagt så blir det lite semester med min familj. Med start i Melbourne så ska vi undersöka den staden och sedan ta en roadtrip via kusten upp till Sydney. Efter allt man kan göra i Sydney så blir det att åka tillbaka. - Familjen hem till Sverige och jag bosätter mig i Melbourne. Varför Melbourne? Vad ska jag göra där? Om jag kunde svar på det vänner ;) Jag kommer dela boende med en tysk tjej och försöka hitta mig ett jobb, ett liv. Men mer än så kan jag inte säga för det vore ju onödigt att ljuga. Jag känner mig fri, och det är underbar känsla. Så att ha allt väldigt oklart känns bara så gött. Lite Hakuna Mata liksom :)

Innan jag åkte till Australien så hade jag faktiskt inte tänkt resa så väldigt mycket i landet. Mest försöka skaffa mig ett Aussieliv tänkte jag. Men alla backpackers jag träffat har ändå inspirerat mig. Jag måste resa. Jag har taggat ner min lista nu till 20 orter som jag absolut vill se (exklusive allt runt Sydney & Melbourne).  Men hur ska jag få ihop detta tidsmässigt och pengamässigt? Vi får se, jag är glad att jag inte har någon hembiljett bokan än för det känns som att vad som helst kan hända.




Cheers mates!


RSS 2.0