adios

Sprungit långrunda, gjort ärenden på stan, bakat, lagat mat och nu packning. Phu, jag är trött :) Det blir Öland ett bra tag nu! Singelveckan & sportveckan ska vi försöka pricka in. Ha det bra vart ni nu befinner er. Jag kommer leva galet bra i ett tält med Therese ;)
Adjö ni vackra!

Och kom ihåg, var er själva! Du är grym nog som du är :)


you are my last, my first


Jag vet inte riktigt vad det är för folk som läser bloggen, men jag antar att de flesta känner mig. Känner ni mig så vet ni att jag är troende, jag är kristen.

Vissa säger till mig att det är starkt att jag vågar stå upp för min tro på Gud. Egentligen hade jag kunnat vara kristen i smyg och bara leva med det för mig själv. Men vet ni vad det står i Bibeln? I Romarbrevet 10:9 står det, "Om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt Honom från de döda, skall du bli frälst". (Frälst betyder räddad från ett liv bortskilt från Gud = kristen) 

Detta innebär, att det är när jag, Jonna Svensson i mitt hjärta tror & med min mun talar ut att jag är kristen, det är då jag blir frälst, kristen! För mig så är man inte kristen om man bor i Sverige bara för att det sägs att Sverige är ett kristet land. Att vara kristen innebär att du som enskild person gör ett val i ditt hjärta. Det spelar ingen roll var du är född, vem du är född av eller vad du har gjort för val tidigare i ditt liv. Att bli kristen handlar om här och nu, vad ditt hjärta är villigt att välja. Som jag och många andra brukar säga, kristendom är ingen religion, det är en relation. Och det mina vänner, är precis vad det handlar om! Det är med ditt hjärta som du gör ett val till en relation att lära känna Gud. Ett liv som kristen innebär att jag med mitt hjärta tror och vågar stå upp för det. Det gör jag mer än gärna, för jag upplever en sån kärlek från Gud. Ingen människa kan sätta ord på det, det går inte bevisa vetenskapligt, men i mitt hjärta så känner jag Honom. Jag vet att jag känner Guds närvaro, lika väl som jag känner kärlek till en annan person känner jag Guds kärlek. Det går att förneka att man är kär, men oftast lyser det igenom ändå. Och det är samma sak med Gud. Jag kan leva ett liv som dolt kristen, men det lyser ändå igenom i allt jag gör för jag har Guds kärlek i mig. Jag har valt Jesus som Herre i mitt liv. Han är inte bara med när jag går i kyrkan, utan nej, Jesus bor i mitt hjärta och han är alltid med mig (Matt 28:20). Jag är kristen på fulltid & det är det bästa beslut jag tagit i mitt liv!



giftigt

Jag är pangtrött på att inte ha körtkort, inte vara (minst) 18 & att leva i Älmhult. Saker skulle bli lättare då. Väldigt mycket mer underlättande. Men vad är ett liv med bara framgång?
Underbart & ack så giftigt!


adventures

Vaknade tidigt idag eftersom jag skulle upp och höra av mig till Jontus. Efter det har jag bara suttit vid datorn och filosiferat. Dags att röra lite på mig - träning! Sedan åker jag till Ljungby på äventyr. Hörs när jag finner tid!
/J E S

 


hello diary

Ibland när jag mår dåligt eller annorlunda så brukar jag ta fram min dagbok och skriva lite. Jag kan inte säga att jag är någon höjdare på effektivitet i den, då det bara sker periodsvis. Men ibland är det skönt att skriva av sig lite. Bloggen är också toppen, men här kan jag inte dela mitt innersta, för ingen känner mina djupa tankar. Igår natt var iaf en stund då jag behövde skriva av mig i dagboken. Jag kollade även igenom gamla inlägg (? nej, nu blev det bloggspråk... Vad heter det? avsnitt?)  som jag skrivit under året. Jag började nästan gråta när jag läste dem, för det var sådana tillfällen då jag mått så otroligt dåligt. Jag fick rysningar i kroppen och kände, så vill jag aldrig må igen. Men en sak blev jag glad över att läsa, och det var att jag hela tiden hade hoppet och drömmarna. Jag slutade aldrig drömma fastän livet just då sög. Jag visste att någon dag kommer jag må bättre, för efter regn kommer solsken.
Så är det även i många andra människors liv. Och kära vänner, jag ber er, ge aldrig upp! Fastän du inte ser något ljus på andra sidan berget, utan bara uppförsbacken framför dig, så kommer du en dag upp på toppen och kan gå vidare neråt med lätta steg.
Det finns alltid en nedförsbacke efter en uppförsbacke!




Fortsätt kämpa och håll blicken framåt!


I get things done


God morgon min kära!

Nu skall jag berätta något som jag skulle berättat för väldigt länge sedan. Detta vet säkert vissa om, men för några av er så kommer kanske detta som en chock. Jag ska försöka vara grundlig och tydlig till det hela så att ni förstår.
I höst kommer jag lämna Växjö, Tegnér och allt vad det innebär och flytta till Halmstad. Jag kommer att börja mitt sista år på Aspero Idrottsgymnasium där jag kommer läsa ett Fitnessprogram. När jag valde gymnasium för några år sedan, så stod det mellan att gå något internationell eller något med idrott. Men eftersom jag inte haft någon specialidrott som jag velat satsa på (ex fotboll eller tennis) så valde jag att gå ett program som tar mig ut i världen. Det blev Samhäll inriktning språk & turism som ni vet. Men nu efter två år så kan jag säga att jag fått mer än nog. Jag vill fortfarande ut i världen och arbeta, men inte på det sättet jag blivit utskickad på genom Tegnér. På Tegnér hade jag blivit reseledare vilket säkert hade varit kul ett tag. Men det är aldrig något jag velat blir. Det känns alldeles för ytligt för mig. När jag vill ut i världen vill jag tjäna människor som har det svårt. Jag vill känna att jag gör nytta i världen. Jag är glad för tiden jag haft på i Växjö, för jag har utvecklas inom språken, vilket har varit för en stor fördel och så har jag lärt känna otroligt fina personer. Men Växjö har också fått mig att våga föjla mina drömmar & jag är en person som fullföljer det jag drömmer om. Och så även i detta fallet.

Jag har mått väldigt dåligt detta året pga allt plugg jag haft i skolan. Pendlingen har säkert gjort sitt också. Så under andra året började jag kolla runt lite på andra gymnasium där jag inte bara behöver läsa teoretiska ämnen vilket jag gjort på Tegnér. Jag hade en del alternativ, i Husqvarna, Spanien, Kenya, Grenna och i Halmstad. (rätt spridda ställen, jag vet). En efter en valde jag bort orter. Och tillslut skedde det omöjliga. Jag kunde börja i Halmstad och fortsätta min gymnasietid på tredje året, på ett helt annat program. Det har jag bara Gud att tacka för! I Halmstad hade jag nämnligen hittat ett program som gjorde att jag inte behövde en specialidrott. Jag älskar liksom de flesta sporter, så svårt för mig att välja en sport att satsa på så här sent i livet. Fitnessprogrammet innefattar mycket olika sorters träning, så som cirkelträning, spinning, gym och allt annat som nu kan tänkas innebära. Så nu kan jag få ett sista år med mycket praktisk träning och det enda teoretiska jag kommer ha är mina kära språk Engelska C och Spanska 3. Om några veckor så kommer jag flytta in i en fin trea i Halmstad tillsammans med en tjej som heter Hanna. Det hade inte kunnat bli mycket med klickat än så här. Tack, än en gång Gud!



/J E S

some say Saturday

Idag är första molniga dagen på länge. Surt skulle jag vanligtvis tycka. Men idag bryr jag mig inte. Det är en bra dag idag. Trots allt :)
Allt har varit så intensivt senaste tiden. Och det är precis så jag vill ha det. Jag älskar att ha massa att göra, jag älskar att inte sitta still, jag älskar att resa. Det är då jag känner frihet. Det är då jag inte hinner sitta ner och känna hur trött jag egentligen är. Jag hör det ofta och jag borde faktiskt ta det lugnt, stanna hemma och bara vila. Men vet ni? Det är tråkigt! Det är nu jag kan ha ett liv nu när det inte är någon skola som spökar. Jag kan äntligen göra saker jag vill. Och det är nu jag kommer göra allt jag vill. Det är nu jag lever!

   




Lev livet, JES


there is another m...

Det finns ju faktiskt roligare saker än att blogga när det är så fint väder ute... ;)

Men hej människor, ni som läser min blogg, ni som kanske gillar den när jag väl skriver, ni som har tråkigt!
Nu är jag tillbaka från mina utomlandsäventyr. Det känns.. både ont i hjärtat, fast ändå *pust*. Det hade varit värre att komma tillbaka till Sverige om det varit dåligt väder. Halleluja för sol!
Än så länge har jag faktiskt hunnit med en del turer i Sverige också. Jag är en rastlös person :D Vilket kommer märkas nu, då jag än en gång jag tar farväl av bloggen. Förlåt, but this is who I am. Nu åker jag till Öland. Det är kärlek!



RSS 2.0