me and my guitar

Vet ni hur skön den låten är eller? Jag sitter och lyssnar på den efter att ha fått upp ögonen för den från gårdagens Eurovision. Vad tyckte ni om gårdagens bidrag? Jag kan säga att jag och Michaela hade mycket att diskutera för varje bidrag;) Jag stordiggade kvällen med er igår människor, ni är grymma!
Adjö ♥

to dare


Jag har legat efter i bloggandet ett tag nu. Min älskade syster har varit på besök, så då sitter jag inte hellre å bloggar, eller pluggar. Jag hamnar efter i allt. Men vet ni, relationer är det man ska vårda först. Relationer är liv. Men nu har jag kommit till en punkt då det är så mycket jag vill säga, så mycket jag vill dela med mig om. Ibland vill jag skrika ut, så att ni förstår. Men det går inte. Jag tar mig i kragen och fortsätter le vidare som vanligt.. En vanlig torsdag, javisst :)

Idag åkte jag och David tåget hem kl 14 (fy vad skönt att komma hem kl 15, jag älskar torsdagar!!) sen bakom oss satt ett gäng med dagisbarn i 4-5 årsåldern. Rätt var det är så uttrycker sig en pojke högt:
- DET KLIAR I RUMPAN!! (10 sekunder senare) Åhh, vad skönt!

Visst kan det vara gött att vara barn ibland? Att bara göra det som faller en in, och inte vara rädd för att visa vad man känner. Jag beundrar barn för att de är som de är: störtcoola!


                     
 


Monday means...

där var du igen, vackravackra främling!

Åkte tåg hem med Emelie och Johanna heute. Måndag är en bra dag att åka tåg =) Sedan cyklade jag Emelie hem till mig och fixade lite grejer. Därefter har jag mejlat iväg väldigt viktiga mejl. Kan säga att nu, nu har jag bestämt mig! Jag kan inte säga det än här, men en dag kommer ni få veta vad det är jag tvekat på. Beslutet känns mycket bra för mig!

Kvällen har bara inneburit plugg. Imorgon har jag ett stort prov i Naturkunskap B, som jag gärna vill ha överstökat. Har även bockat av två redovisningar under dagen. SÅ SKÖNT! Jag börjar se ljsuet av sommarlovet. Amen!

Sängdags, sleep tight amigos!


sunday it is

Jag vill säga dig, att gårdagen var en av de bästa dagarna på året! Started out med en joggingtur med Therese. Väldigt skönt och vi hade en hel del att tala om. Sedan gick vi med mamma, Alicia och Buzz i skogen. Supermysigt! Eftermiddagen var vi på barnvälsignelse och träffade släkt och vänner. Sånt uppskattas! På kvällen var det dags att väcka gamla minnen igen, Thess, jag och Alicia cyklade till Möckeln och kollade på gamla huset samt ner till stranden, där vi mötte Marina och Sam. Åh, vad jag har saknat dem! Min lille Marinish <3
Nu ska jag snart till kyrkan. Marina och Therese ska berätta om sin Boliviaresa. Eftermiddagen kommer nog innehålla aktivitet ute i solen, plugg och släktfika. :)
Jag har en bra helg och njuter med de bästa!
Lot of love, Jonna

fight for this love

Idag är en bra dag. Jag har insett att det inte är alls långt kvar till sommarlovet + att jag slutar en vecka tidigare för att jag ska till Spanien. Och även Kina närmar sig med stormsteg, awesome!


Nu blir det träning med innebandyn! fys + styrka.


Dagens fakta: Mest bakterier sitter mellan tårna. Grattis Adrian ;)



he is the life and light

Idag vaknade jag med migrän. Det är inte kul. Så dagen har spendetats hemma med matteplugg i sju timmar nu. ( = ännu värre migrän). Men imorgon är det nationellt prov i Matte B, så jag hoppas pluggandet gjort nytta!
Jag har haft en riktigt bra helg. Knappt varit innanför min egna dörr.. Träffat väldigt många goa kompisar som jag inte träffat på länge. Sånt är bäst! Men nu är det skolvecka igen och det är bara att bita ihop.


Jag ska inte tvivla på Gud mer. Jag har i helgen fått sådana bevis för min framtid. Jag vet att han har mitt liv i sina händer. Jag behöver inte vara orolig. Jag vet vad jag är kallad att göra, och jag ska fullfölja det.
Bra bibelord ur Psaltaren 16:9 "Människan tänker ut sin väg, men stegen styrs av Herren."



update

Tänkte det var dags att uppdatera lite. Whats new, whats not? För en gångs skull känner jag att livet rullar på lite enklare. Trycket har lättat en aning. Skönt!
Dock, står jag inför ett viktigt val nu. Jag måste bestämma mig. Jag försöker välja rätt, men det är svårt när man inte alltid ser klart och tydligt vad som är rätt. Känner att jag behöver lite stöttning från syster på den sidan, som för övrigt kommer hem om en vecka!! Helt otroligt. Mycket har hänt, men Gud har varit med henne hela tiden. Så nu kommer hon hem välbehållen. Amen!

Nu ska resa till Ljungby. Det kommer bli fääst! Inte träffat mannen på länge. Finally! Och resten av lediga dagarna är proppfulla med händelser. Jag ler :)
Adjö

what if today never happened?

 

  • då hade jag inte skådat dig du vackra främling.
  • då hade jag inte börjat gråta och skatta som aldrig förr för att jag saknar dig. <3
    (Du vet vem du är)
  • då hade jag inte ätit passionsfrukt med Alicia och låtsats att
    jag var oskyldigt sju år igen.






Maybe redemption has stories to tell?
Maybe forgiveness is right where you fell?
Where can you run to escape from yourself?
Where you gonna go?



love

Människor, jag älskar er!
Det är hemskt att veta att det finns människor lever utan att vara älskade.
Vad är ett liv utan kärlek?
Kärlek behöver inte bara vara mellan kille och tjej, utan kärlek är mellan alla du tycker om,
och inte tycker om. Inte tycker om, varför skriver jag så? Jo, för jag tror att om man visar
kärlek till alla, det är då man inser innebörden med kärlek. Kärlek är inte till för bara två personer,
kärlek är till för att alla ska få känna glädje. Kärlek är glädje!
Sprider du glädje - sprider du kärlek!
Jag tycker det är orättvist att vissa personer inte ska få känna glädje.
Det är orättvist att inte alla
ska få känna sig älskade.

Hjälp till i världen med att sprida kärlek, då blir världen mer rättvis.
Världen blir inte perfekt, men den blir lättare att bo i.


sunday

Morgonen började väl händelserik. Kaos över allt. Under dagen har jag bara haft det riktigt skönt, och kollat runt på internet på körskolor och bloggar. Se ni, jag skrev bloggar! Jag som inte ens gillar bloggar, haha. Det har nog snarare faktiskt vänt, jag har insett att det finns bra bloggar där inte alla skriver om samma sak. Jag vill se bloggar som är intressanta och där jag lär mig något :) Idag tänkte jag vara effektiv och lägga upp bilder på vad jag gjort på min sköna dag. Bilder är kul =)



Ut på powerwalk x2


Träning träning. Lovely!


Min egengjorda återhämtningsdryck.
Smothie gjord av hallon, blåbär, björnbär, banan, blodapelsinjuice & yoghurt!



Det här är vad som återstår av min kväll. Mys!



Dagens fakta: 5% av alla vuxna går i sömnen.


gameplay



Åh jag blir så irriterad! Killar är seriöst helt dumma i huvudet. Ingen respekt över huvud taget. Respekt är något killar verkligen borde lära sig att förstå. Far och flyg med er.



meet me halfway


Hoppas ni får en fantastisk kväll vänner!


Nu drar jag till Adam där det för en gångs skull befinner sig tjejer också (y)


sorpresa!!

Adrian kom precis förbi och lämnade en överraskning till mig, som lite plugg-uppmuntring. Hur snällt är inte det? :) Det är sånt gulligt bra vänner gör. Gracias!

Som ni märker blev det lite spanska ord nu. Tillbaka till spanskaläxan! Chao



     Den är så god!


hello I'm a dreamer

Hej hå! Kom precis å tänka på sommaren. Eller det var nog sommaren som kom å tänka på mig. Det brukar va så :) Jag längtar till sommaren väldigt mycket. I sommar ska jag resa till Barcelona, Kina och sen kanske lite tågluffning. Eftersom detta är första sommaren på några år som jag inte fått jobb, så måste man fylla ut tiden med underbara resor. Resten av tiden, så ska jag vila! Det är det jag längtar till mest i nuläget. Jag ska inte öppna en endaste skolbok eller tänka på samhäll eller historia (inte ens Jan-Anders ska få plats i mitt huvud!!), jag ska bara vila. Gytt! Framtiden är oviss, men det stör mig inte. Jag gillar utmaningar. Jag vet att Gud leder mig på rätt väg. Han vet min framtid. Han är kung!

Jag är såå sugen på att träna! Vill bara slänga mig ut i spåret och springa med solen i ryggen. Dessvärre, är jag inte helt kry. Har sånna där sega bakterier i mig igen, sånna som bara segar och aldrig bryter ut. Blö!
Nu ska jag äta frukt och plugga. Adjö



Dagens fakta: Det krävs ca 1,12 miljoner myggor för att tömma din kropp helt på blod, förutsatt att de biter dig samtidigt.


thank you

Tack alla, för era böner! Det är så uppskattat. Gud kommer belöna :)
Jag ger järnet nu i skolan. Jag ska orka! Jag ska bli klar med allt. Jag ska hinna. Jag ska orka! Motivationen har inte varit på topp alls, men tack alla ni som stöttar mig och ber för mig. Gud ger mig styrka! Annars så mår jag som att jag har ont i ryggen ;) Jobbat ikväll! phu... Kvar av denna vecka är bara två nationella prov, två läxor och två uppsatser som ska in. I will make it!
Lots of love, adjö!

Kommunikation

Idag hade jag redovisning i kommunikation där man fick prata om valfritt ämne. Jag talade om matlagning, om hur man gör fårostgratinerad fläskfilé. Mums!

Här kommer receptet för de som vill ha:


Fårostgratinerad fläskfilé            Av: Jonna Svensson

4 port ca 40 min

 Ingredienser:

 -Fläskfilé ca 500 g.
-salt
-smör
-1 paprika
-färska champinjoner
-1/2 gul lök
-sallad

 Cremé:
-100 g grekisk fårost
-1 dl crème fraiche
-1 st vitlöksklyfta
-svartpeppar

 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3cm stora bitar och krydda med salt och peppar.

3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.


4. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar. Häll såsen över köttet. 


5. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.


6. Hacka och steg löken. Skiva under tiden paprikan och löken. Blanda sedan i stekpannan.


7. Servera köttet med sallad, grönsakerna och couscous eller ris.

 

 

 

Smaklig måltid!!!


you do as you say



Vissa människor, kan man inte få nog av <3




Okeeey people, jag har lite tråkigt här va ;) ;);) Hoppas ni lär er något vettigt!
10 saker du (antagligen) inte visste om mig.

1. Jag äter inte godis

2. Jag är ett sodoku-fan   8-)

3. Jag snurrar sjukt mycket i sängen innan jag vet hur jag ska ligga när jag ska sova.

4. När ingen ser brukar jag går runt i underkläder.

5. Jag kan inte se mig själv på ett arbete i framtiden.

6. Jag älskar att dansa salsa.

7. Jag kan inte rapa.

8. Ryggen på killar är vad jag tycker mest om ;)

9. Jag älskar att dricka vatten!

10. Jag föredrar Sveriges västkust.





Lord be my life


Only one thing stays the same. All I know at the end of the days: your love remain.



Only Gods' love stays the same.


faceup



I am not afraid of chances, I'm into them.


Igår var första lördagsmorgonen på ett år som jag inte jobbade eftersom jag sagt upp mig. Vet ni hur det känns? Det känns som sovmorgon, vakna upp till nybakat bröd, kaffe, kokta ägg och en tidning på bordet.  Jag har verkligen längtat till att få sova ut på helgerna, men det har aldrig gått på grund av jobbet. Nu när jag får vila hela lördagen, så känner jag mig rastlös. Jag har kännt en saknad i magen hela veckan. Jag saknar trots allt Maxi, eller personalen mest kanske ;)

Under gårdagen var jag i Växjö och hängde med massa trevligt folk. Ni är sköna! Senare på kvällen vid 23 så drog jag hem till Adaaaam. Kollade lite tråkig Avatar (ja, den är faktiskt inte så bra..) och flamsade runt. Vad vet jag ;)

Today is a day of joy, jag ska plugga! wihooo. Nä men det blir nog en massa matlagning. Har det här projektet till Kommunikationen i skolan där jag ska snacka om matlagning. Also have some History due today. lol


längtar till ikväll <3


Adjö, snart ska jag gymma med David & Chrille.


RSS 2.0