Be proud of who you are


Nerd? Indeed :)


life is waiting

thousand times I wanna fly.

en torsdag

planering. fika. bibeln. musik. umgänge. dans. prat.


att se vardagen med nya ögon

Denna helgen tillbringar jag hos min familj back in Småland. Jag behöver hämta lite ny kraft och energi för ett händelserikt Halmstad. Ibland är det bra att ta ett steg tillbaka för att se på vardagen med nya ögon.

Ha det bra hermanos!

still dreaming?

Vaknade efter en lång sovmorgon av att solen lös in i rummet och väckte mitt sinne.
Yes, på med shorts tänkte jag!

Men sedan kom jag på att det fortfarande var januari månad..


vem är viktigast?

Ibland föreställer man sig en bild av hur saker och ting ska vara. Man skapar en vision av vad jag vill och strävar endast därefter. Men för att visionen ska slå in så krävs det oftast mer än en person i handling. Så det handlar faktiskt inte bara om vad Du vill, utan också om vad de inblandade vill. För din vision är faktiskt inte viktigare än någon annans, den är bara mer "synlig" i dina ögon. Mycket i livet skulle inte gå att fixa på egen hand, utan alltid har du andra personer som hjälper dig. Men tänk på att dessa personer också har en vilja, en dröm och ett hopp. Därför går det inte bara att din dröm ska prioriteras nr 1 av alla. Visa barmhärtighet för andra personer, för ni är lika mycket värda!

Götlaborg

I dag drog fitnessen igång i skolan, så sjukt kul! Klarat av mina personliga mål från förra terminen, så nu är det dags att sikta högre och sätta upp nya :)
Förresten, nu drar jag till ljuvliga Göteborg på hemligt uppdrag. Puss!

once again

Once again I'm reminded that my treasure lies in You.


en början ska bli fortsättning

Äntligen har jag kommit igång med projektarbetet! Jag sköt fram skrivande till jullovet då jag visste att jag skulle ha massa dötid. Men saken är den att det är just då man inte vill plugga! Jag sköt fram pluggande dag för dag och i söndags kväll insåg jag att det var 12 timmar kvar av mitt lov och jag hade skrivit en mening på projektarbetet. Min smarta hjärna övertygade mig att då var det lika bra att skita i det helt och ta det när väl skolan drar igång igen. Tänkt och gjort: idag var första dagen i skolan och nu måndag kväll sitter jag här med värsta inspirationen till skrivandet. Jag har inte kommit överdrivet långt, men jag har skapat en början som nu är lätt att fortsätta på.

Jag ska inte ge upp och skjuta fram det mer, utan nu ska jag skriva av den anledningen jag valde att göra det från första början: inspirera andra till att våga lyssna till sitt hjärta och följa sina drömmar genom att skriva en novell skönlitterärt!

inte bara ett minne

Mobilsmycke är lite 2006 va? Sicken tur att jag precis skaffat ett så att man är tidig till nästa gångs innevåg ;) Nä, men detta mobilsmycke är handgjort från Kina och betyder jättemycket för mig!
Det är inte bara ett minne, utan ett hopp!



Resor 2010

Jag längtar fantastiskt mycket efter att åka utomlands. I två dagar nu har jag kommit hem med blöta kläder efter varje gång jag gått ut. Det är uttröttande! Men än så länge ser jag ingen skymt av bokade resor för min del, så tills dess så lägger jag upp lite bilder från mina resor jag gjort under 2010. Jag hann ändå med Danmark ett par gånger, Spanien, Finland, Kina och Tjeckien.

Spanien, Barcelona
Stranden mitt i Barcelona stad!

Härlig blommning under sen vår

Saknar andra kulturers mat!! Här har vi några exempel på tapas.

Min vackra syster i Sitges

Jonna i Sitges

Finland, Helsingfors

Helsingfors gator

Vila i en park i Helsinki.

Beijing, China

Jonna och Michaela

Åtminstone humöret uppe efter en 26 timma lång tågresa.

Hemstaden Yanji <3

Saknar att äta med chopsticks

Saknar frimodiga kulturen

Nattens liv

The Great Wall

Umgänget var i hög klass

En av alla Beijings häftiga byggnader

Asiens häftigaste kvinnor!

Soooool

Prag, Tjeckien
Fantastiskt höstväder i Prag

Perfekt temperatur att ha skinnjacka och sjal :)

Prag ligger i topp bland de vackraste städer jag besökt.

Höstsol!

Bilder ger en bra yta, men icke går det att beskriva känslor genom bilder. Alla resor har varit fantastiska på sitt sätt. 2011 hoppas jag bjuder på nya äventyr med förhoppningsvis flytt utomlands!

tillbaka till vardagen

Nu har jag spenderat några nätter i Halmstad, och det börjar kännas som att vardagen kommer tillbaka. Skönt! Det som fattas är väl lite vänner som fortfarande inte återvänt till denna fantastiskt vackra stad efter juluppehåll. Men snart så är det fullt ös med vännerna, och även skolan drar igång om någon dag. Det ska bli skönt att få lite rutin igen, för jag har varit så fruktansvärt trött och hungrig (varför?) hela jullovet. Så nu välkomnar jag vardagen 2011!

Igår hade jag Matilda på besök. Ja hon är söt hon :) Träffade även Loppan på stan så vi catchade upp lite gossip. Kvällen bjöd på umgänge med Mateuzs, Johanna, Linn & Köttet!

Idag så vaknade jag i gymmet. Sprang och svettades på löpbandet 40 min, sedan härliga magövningar. Mums!

Eftermiddagen har innehållit bra livssnack med Linda Hermansson och en kopp the. Nu så borde jag verkligen handla, laga mat och sedan skriva på projektarbetet. Och ja, äta den lagade maten också såklart ;) Har jag tid över senare så blir det nog umgänge med gårdagens kvällsvänner + en hemkommen Linus :)

våga fråga!

Att veta.
Det är viktigt att veta.
Ja det är så mycket man bör veta.
Hur ska man veta vad som är "rätt" att veta?
Vågar jag fråga?
Frågar man inte så blir man ovetande. (inte coolt)
Därför är det så otroligt viktigt att alla får ställa sina frågor.
Du är inte efter.
Du är positivt nyfiken.
Våga fråga!


sammanfattning, 2010

2010 har varit det värsta och bästa året i mitt liv. Hata och älska. Skratta och gråta. Lycka och oro. Smärta och kärlek. Året har innehållit de flesta känslorna jag kan utrycka, de flesta känslorna jag tror jag kan känna. Förra nyår tillbringades i sköna Uppsala. Jag visste att när jag skulle tillbaka till skolan igen några dagar efter så börjar det - Oroligheter, sorg, utmattning.. Jag trodde att hela året skulle vara skit. Jag längtade bort till allt annat, allt som tydde på en snudd av glädje. Jag sökte i mina drömmar efter bättre platser att vistas på. Men allt kändes så långt borta. Uthållighet var ordet som studsade upp och ner i huvudet. "bara lite till, bara du fixar denna veckan, denna månaden, denna terminen"..

Från ingen stans kom helt plötsligt denna efterlängtade sommar, som tog mig över all förväntan. Sol, glädje och inspiration. Vart hade du gömt dig så länge Sommar? Spanien, Kina, Öland.. Ja vart var jag inte? Jag räknade mina dagar sovna hemma i min säng i Älmhult, och fick ihop 13 dagar. Resten av dagarna levde jag!

Efter en sommar med allt, så var det helt plötsligt dags för höst. Deppigt skulle jag annars tycka, men jag hade fått nog efter vårterminens stress och mörker. Jag valde ju därför att följa en av mina drömmar, till en helt ny stad. Halmstad. När folk undrar vad som fick mig att byta så kunde jag knappt förklara. Jag kan fortfarande knappt förklara. För det går inte beskriva känslorna jag kände under våren. Men en sak vet jag nu, att jag gjorde rätt i att följa mitt hjärta. För under hösten så har mycket hänt. Självklart väldigt mycket nytt. I ett halvår nu så tror jag att jag hälsat på säkert 15 nya människor varje vecka i genomsnitt. Och det bara fortsätter, nya människor kommer in i livet, och vissa kanske försvinner lika fort. Men ändå, mötet med nya människor är fantastiskt. Nyfikenhet och glädje. Under hösten flyttade jag för första gången hemifrån, jag blev äntligen 18 år och jag tog mitt efterlängtade körkort - Tre stora milstolpar som har lett mig dit jag är idag.

Idag fortsätter jag min vandring in på ett nytt år, med nya möjligheter! Jag vet inte riktigt vad som väntar bakom nästa hörn, men jag är inte orolig. För jag vet att Gud har en plan för mitt liv. Och jag tvivlar inte på den, utan tar den med glädje och kastar mig därför ut i världen för att följa mitt hjärtas drömmar!

Lev och njut!