bloggproblem

Nej nu stänger jag snart ner den här bloggen! I flera veckor har jag försökt ladda upp bilder på denna blogg, men de blir bara halva och randiga med en för stor överdos av färgskalan. Kanske borde jag inte skylla på bloggen, kan vara internets fel. Men hur som helst så funkar det att ladda upp bilderna på andra portaler så yäs, det måste väl vara bloggens fel..?

Att skriva en text, utan bilder känns väldigt omotiverande. Jag vill att ni ska få se det som jag ser, inte bara läsa om det. Istället för att lägga upp endast textinlägg så har jag valt att inte blogga alls. Jag vet att ni är många som vill att jag ska berätta mer vad jag gör, och jag hade gärna velat dela med mig. Men nu vet ni situationen och anledningen till varför jag inte bloggar. Det är inte för att jag är nere eller för att livet är skit. Tvärt om. Det ger mig mer tid att ta intrycken till mig och verkligen minnas, istället för att behöva stressa fram med kameran varje gång. Tillsvidare innan jag löst detta bildproblem, så tror jag nog att bloggen kommer vara rätt tom men med enstaka textinlägg. Så jepp, nu kör jag järnet och njuter irl av alla härliga tillfällen i stället för att dokumentera om de. 

Kan ju nämna för bloggen nu när jag väl är här, att jag verkligen stortrivs. Jag har en lugn känsla inom mig, vilket jag tar som ett gott tecken :) 

Många kramar från Australien! 

Singapore i bilder



My Thai friend Jaaoh



Fresh fruite

okej.




resans gång

Den 10 september var det som gällde. Länge hade jag vetat att jag skulle åka iväg i början av september, men dock inte exakt när. När jag väl bestämt datum så va det bara nedräkning som gällde. De sista dagarna i Sverige var otroligt stressfulla eftersom jag skulle hinna med att träffa familj och vänner. Tyvärr satte en svårsläppt sjukdom stopp för att hinna med allt. Eftersom jag inte mådde så bra, och hade så mycket stress runt omkring mig så ville jag bara en sak: åka iväg och lämna alla måsten! Från att jag slutade jobba och fram till jag skulle åka var bara en väntans tid. Dagar av pirr i magen!

Egentligen lämnade jag familjen den nionde september, eftersom jag valde att åka till min syster Angelica i Malmö den sista natten. Förkylningen blev bara värre och jag visste knappt om jag skulle klara av att resa så långt. Men egentligen var det inget att tveka om, jag visste ju att jag ska iväg. Nästa dag tog Angelica och jag tåget till Köpenhamn i Danmark där mitt flyg med Singapore airlines väntade. Excitment fyllde hela min kropp så nervösheten fick inte plats.

En långflygtur tog mig till Singapore där mitt äventyr faktiskt började. Jag har hört så mycket häftiga saker om Singapore så förväntningarna var höga. Flyget kom in till Changi airport runt 5 på morgonen lokal tid. En supertrött Jonna försökte göra det bekvämt för sig på golvet. Med väskorna halvt under mig så sov jag max 7 minuter i taget medan jag gång på gång vaknade av förbipasserande människor eller stirrande araber.

När dagen blev lunchtid så bestämde jag mig för att ta tåget in till Singapore City. Eftersom man som svensk bara behöver fylla i lite formulär om hur länge jag ska stanna Singapore osv, så var det rätt enkelt att komma in i landet. Det som var värre dock var att förstå vilket håll jag skulle ta tåget in till city åt. Jag fick hjälp av en trevlig thailändsk tjej på 25 år som skulle på semester i Singhapore. Hon blev mitt umgänge under dagen och tillsammans utforskade vi Singapore, gick vilse, åt mat, åkte taxi till fel ställe, slappade på hennes hotel och åkte massa mer tåg (MRT). Jag älskade att gå runt och svettas i ett fuktigt klimat på 28 grader. Allt väder är bättre än de 12 graderna jag lämnade kvar när jag åkte från Sverige.

Efter 19 timmar i Singapore var det dags att ta flyget mot min egentliga destination - Adelaide i Australien. Detta mindre flyget med 7 säten i rad hade inte alls samma klass som det första och tanten jag fick sitte med var en ständigt drägglande tant som hade special service help. Tur jag jobbat med gamlingar i sommar så jag vet hur jag ska handskas med dom ;) The old lady var trots sitt tillstånd mycket trevlig och hon är bara en av alla fantastiskt trevliga personer jag träffat under resan. Jag är helt chockad över hur öppna människor är när man bara tar sig ut ur skandinavien. Ta mig inte fel, skandinavier är trevliga, men det är inte alls samma öppenhet som man upplever när man tar sig ut i världen.

Vad som hänt sedan flygningen kommer i ett annat inlägg. Nu ska jag ut i solen och njuta av det otroliga vädret. Skulle nog säga att det idag är som en riktigt varm sommardag i Sverige. Egentligen är det bara vår här i Adelaide, så jag kommer väl steka som bacon när väl den riktiga sommarn kommer.

KUL att ni tittar in på min blogg. Vi hörs om ett tag! Stor kram

brand new farewell

Necessären fylld, resväskan packad, passet framtaget och farvälen gjorda. Väldigt mycket snart så sitter jag på planet mot Singapore, för att sedan åka mot slutdestinationen Australien. Jag är sjukt taggad på året! Det är mycket jag inte vet och mycket jag inte planerat. Jag låter intrycken och äventyren leda mig framåt i Australien. Men till en början, så ska jag jobba som au pair hos en familj på en vingård utanför Adelaide, South Australia. Lets go!

RSS 2.0