Surfing

Hej vänner!

I söndags gjorde jag något jag länge drömt om att göra. Enjoy the pictures åtminstone!


Anousch tar ett tidigt morgonfarväl av Melbourne City innan vi for ut till Victorias kust.


Några av personerna från surfing cluben


Helt slut efter några timmars "surfande". Eller ja, vi försökte ju surfa då!


haha, men åtminstone glad!



Cheers!




bitmärket

Tja bloggen & kompisar bakom skärmen! Solig dag, jag vet :)

Igår så var det glädjens dag, min vän Anousch anlände äntligen till Australien. Kvinnan och jag planerade för ett år sedan vår trip till Oz. Vad vi skulle göra, bo, resa och allt sådant. Efter många, många, många trubbel på vägen så bestämde jag mig för att åka själv till Australien som au pair för att vänta in Anousch. Det tog lite längre tid än tänkt, men nu har hon äntligen anländt, 5 månader efter mig. Jag är stolt över mig själv att jag klarat mig på egen hand och skapat min egna stig. Men självklart är det nu skönt att ha en så go kompis vid min sida, någon man alltid kan vända sig till och prata ut med. Jag vet inte hur lång tid jag har kvar i Australien, men jag vet att det bara blir bättre och bättre! Sjukt taggad på livet :)


Cheers!

six facts to share

6 saker/fakta som jag vill dela med mig om. För att tänka och se lite mer som mig så läs nedan ;)

På tv så går det ett reklamklipp som gör reklam för staden Melbourne. Jag sitter just nu och nynnar på den låter, "Melbourne, is my city.. woo, and I love, yes I love it".. Så sjukt bra låt! Och yes.. Melbourne har verkligen fått mig på fall.

Nu tänkte jag nästa ljuga och säga att jag träffade Justin Bieber i helgen. För det hade verkligen varit en ful lögn. Personen jag träffade var dock Ryan Sheckler, ni vet skejtaren från USA som har sin egna reality show på MTV.(hur coolt?) Han är också en flickidol precis som Bieber. Han är också söt. Men inte som Bieber. (tror nu att jag avslöjade min hemliga kärlek till Bieber).


Då och då händer det så roliga saker här. Idag tex på jobbet, så kom det fram en kvinna som var så fett lik Tiffanny Persson från Hipp Hipp. Jag skrattade verkligen rakt ut när jag tog hand om denne kund. Asså shit, men ni skulle sett. Lika stor, samma frisyr och hårfärg och samma klädstil. Well, det var kul men nu i efterhand tycker jag lite synd om henne då jag bara började skratta åt henne och hon förstod ingenting. Men inte kunde jag liksom: "eh, you kinda look lajk this skånska Tiffanny Person ju know" haha nä..  :D


Idag så gick jag fort hem från jobbet. En kvinna kommer gående bakom mig och gör en omkörning och lägger sig precis framför mig. Jag håller samma takt som tidigare och håller då också fast vid detta nära avståndet som bildades då hon gick om mig. Kvinnan viker av åt höger och entrar en restaurang. Eftersom jag susar med i hennes vind så går även jag efter henne och in på den japanska restaurangen. Hon vänder sig om och kollar med "blicken" och jag insåg då hur otroligt närgången jag måste varit som inte ens insåg att hon gick in på en restaurang. Det var ju inte riktigt dit jag skulle, så jag vänder och går ut igen. Stalker är ju egentligen inte min grej, men kul att testa på liksom.

Idag så har jag fikat med tysksvenne David från Älmhult. Precis som han gjorde sist så dyker han upp från ingenstans och överraskar mig. Stenkul :D Go fika, go go fika!

En annan fakta är att jag är på så mysko humör. Alltså, jag är på fnitterhumör konstant. Jag känner mig som 14 åriga Jonna som var bästis med Matilda Nilsson och fnittrade åt allt. Men nu är jag ju äldre (ja, lite iaf) och jag är på skratthumör 24/7. Det är ju otroligt kul såklart, men hela tiden så undrar ju folk vad det är jag skrattar åt. Svårt att förklara, men ibland så blir nästan allt kul. Åh vad härligt det är att vara i en sån här period. Livet är glatt liksom! :)



Cheers!

weekend

Vet ni vad jag fascineras över? Hur olika människor är! Det är så fantastiskt. Om man bara tänker utseendemässigt, så finns det allt. Och när det gäller personligheter, tänk så många tankar det snurrar runt i allas huvud. Du kanske har en bästa vän, som du verkligen deffinerar med dig själv. Men inte ens den personen som du ser som lik dig, är det minsta nära på att tycka samma som dig i alla plan. Det är fantastiskt häftigt tycker jag. I att se människors olikheter, så ser jag Guds storhet. Skaparen av allt.

Sitter på biblioteket och häckar. Ja, för här finns det gratis internet. Mittemot mig sitter en söt, brunhårig engelsk tjej i 18-årsåldern och lär en 20-årig koreansk kille engelska. Jag har ingen aning om varför dom gör det, för dom är inte vänner och verkar inte ha mycket gemensamt. Men det är så härligt att se, hur de två lär varandra om sina egna kulturer även fast språket inte alltid sätter ord på förklaringarna.

Idag är det fredag och jag är ledig. Gött. Egentligen gillar jag verkligen mitt jobb, det är nog första gången någonsin som jag haft ett jobb där jag inte har känslan "nej, inte jobb". Visst är det inte alltid megaskoj att gå upp tidigt, få värk i kroppen av tunga lyft, att aldrig sitta ner osv.. MEN, det är så värt att ha goa arbetskamrater. På mitt jobb på juice baren är vi bara unga personer. De flesta är från 21-25 år och en härlig blandning av killar och tjejer.

Det sociala livet har verkligen dragit igång. Förutom när jag jobbar så är det alltid något kul att hitta på. Denna veckan har jag hängt en del med ett gäng vänner jag träffat i en kyrka här. Det har gått så fort att lära känna alla och det är kul att alla är så välkomnande, trots att jag ofta är mycket yngre än alla andra och inte talar bäst engelska. Idag ska jag träna och sedan ikväll ska jag nog ut till beach orten St Kilda med min flatmate Johanna och hennes norrländska och finska kompisar. Imorgon jobbar jag långpass och på kvällen ska jag på födelsedagsmiddag i Dockland. Söndag blir det åter St Kilda med jobbarkompisarna då det pågår en festival där. Och på kvällen ska jag till min kyrka City on a Hill. Därefter väntas nog middag ute. Ja, såhär ser antagligen min helg ut. Men som precis allt annat här borta, så är det svårt att hålla sig till en fast plan.





Cheers, Jowna


om 5 dagar - 5 månader

Eftersom några personer tålmodigt går in på min blogg var dag för att se om jag uppdaterar så tänkte jag faktiskt förvåna med att ja, just uppdatera :)

Det har gått veckor, månader(?) sedan sist. Trots att bloggen inte är vid liv så kan jag med glädje säga att jag är det. Jag har alltså flyttat ifrån lilla Freeling i South Australia, haft några veckors resande med min familj och sedan därefter flyttat till 4-miljonersinvånare- staden Melbourne. Nu bor jag mitt i centrala Melbourne i en lägenhet som delas två andra svenska pinglor. Jag jobbar i tidernas coolaste fruktbar som heter Fruit Freaks och på fritiden letar jag mig runt bland tusentals människor och höga byggnader. Lilla jag i en så stor stad, ni ska veta hur bra det känns!

Att flyttta till Australien har alltid varit en dröm för mig. Ni som hängt en del med mig, vet hur mycket jag jag plågat era öron med just Australien. Om fem dagar har jag bott i Australien i fem månader. Det är galet var tiden springer. På dessa månaderna har jag sett en hel del, men det har även fått mig att inse hur lite jag sett. Australien är ju så galet stort!

Tanken jag har nu är att jag nu ska stanna här i Melbourne några månader och sedan resa ytterligare någon månad innan jag åter står på svensk mark. Men tiden dit är lång och samtidigt så kort, så därför hänger jag inte så mycket på min blogg då jag gärna vill leva i verkligeheten. Någon stans därimellan, närmare bestämt om någon vecka så kommer min underbara vän Anousch hit!!!! Åh vad jag längtar!  :D :D


Cheers, x


RSS 2.0