en dag att fira

G' morning mates!

Så SKÖNT det är med sovmorgon. Det var rätt länge sedan jag hade det.. I dag kommer jag nog vara bort i princip hela dagen. Jag ska till skolan i några timmar, ska göra lite ärenden på stan och sedan ska jag hem till min vän Loppan som fyller 18 idag! Det ska firas med tårta och vänner! Därefter kommer jag nog sova över där ute i Haverdal. Så ja, vi hörs i morgon!!


Förrsten: Tack för samtalen på skype i går nr 1 &2 :D <3<3

mobiltips

Kan du göra mig en tjänst?

Som de flesta vet så är min mobil sönder, och jag skulle bli jätteglad om du ville dela med dig om mobiltips! Vilken mobil rekomenderar du? Och varför? Pris, funktioner etc..

En övergammal bild på mig och mobilen.


in my dreams

Nu är jag tillbaka till lägenheten i Halmstad. Här är inte alls lika mycket snö som i Småland, men det är väl skönt. Då går det lättare att cykla.

Jag älskar julen, snön och alla pepparkakor. Men ändå drömmer jag om sommar! Jag är nog i behov av lite D-vitamin och lätta kläder. Nästa vinter ska jag minsann njuta av solen och undvika regniga motvindar. Jag hoppas jag hamnar i Australien :)

 

 



Första advent

Idag tänder man första ljuset. Här ett Bibelstycke som jag tycker passar bra för dagen.

Matteusevangeliet 5:14-16
"Ni är världens ljus. En stad uppe på ett berg kan inte döljas, och när man tänder en lampa sätter man den inte under sädesmåttet utan på hållaren, så att den lyser för alla i huset. På samma sätt skall ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Fader i himlen".



Jag vill vara ett Guds ljus för mänskligheten!

Söndag 28 November

Festen igår var lite seg bitvis men oj så kul det var att träffa gamla klasskompisar från grundskolan. Kvällen gav mig några skratt! Fast det roligaste var nog dock att glida runt med bileln i snöovädret. Mötte bara en blinkande ambulans, två rådjur och en räv!

Nu käga' jag lite godis! Sitter fint såhär på söndagsförmiddagen :) Senare idag ska jag på Älmhults julskyltning och på Adventsgudstjänst i Pingst. Mys!


 

 



tonight i rock

Yep, nu drar jag på fest där temat är rock!

I did the best with what I got ;)

Ha en grym kväll!


Ljungby, Värnamo, Växjö, Älmhult

Igår sov jag hos Johanna i Ljungby efter Värnamo, som förresten var en kanonkväll! Massa Jesus, nytt folk, mat, peptalk och pulkaåkning :D Idag har jag Varit i Växjö och lättat på plånboken. Jag som tidigare pluggade i Växjö insåg att jag inte varit i stans sen en gång i somras. Rätt länge sedan, så länge så att de hunnit bygga upp ett helt nytt shopping mall. Fräscht!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. Är tillbaka i Älmhult med en tårtbit rikare i magen. Kanske ska köra ut till skoga' för att gå på fest. I dunno...

Jag och lilla Buzz


värnamo

adjö, nu åker jag till Värnamo på ungdomsgudstjänst med Johanna!


vi tar ett varv till

Tjohooo!! Jag är så glad nu. Igår fälldes det många tårar men dag är jag så pigg och glad. Kom nyss hem från min snöiga, första körrunda som egen körkortsinnehavare! Sjukt gött att bara glida runt och digga till musiken. Mitt inne i byn möter jag Mimmi i sin lilla bil. Asså fy vad jag skrattade, för hon kollade på mig så länge innan hon fattade att det var jag ;) Nej icke kan man tro att det är jag som raggar runt i en Volvo på Älmhults gator.

 

 


Leif

En bild som verkligen får mig att le!! Hihi
Söt-Leif

snöiga småland

Jag vaknade i morse och mådde inte alls bra. Suck! Jag ringde och sjukanmälde mig, och sedan tog jag faktiskt bussen hem till Älmhult. Behövde vila upp mig lite hos familjen, så tja, nu sitter jag i snöiga Småland.

Det var ju inte alls samma väder hemma i H-stad. Där snackade vi lite snö som precis täckte gräset, här snackar vi så mycket snö att bilarna får problem. Och jag som hade tänkt köra massa bil nu till helgen i Älmhult. Det får ju inte gå så fort iaf ;) Jag har iaf precis varit och hämtat ut mitt körkort på posten. Kanon!

Det känns så gött att vara här, men samtidigt vill jag inte lämna min älskade stad i förtid. Jag vet att det bara handlar om två dagar extra i Älmhult, men jag missar ju allt jag tänkt göra i H-stad. Men livet rullar på, och det känns så kul att jag ska träffa mina fina vänner till helgen. Det har jag längtat till <3

PT

Min starka sida är inte gymmet.. Visserligen gymmar jag åtminstone en gång i veckan, men jag skulle kunna lägga mycket mer tid på det - om jag bara blivit lite pushad.. Så överraskningen på gymmet igår var nämligen ingen mindre än min nya PT, personlige tränare Jonatan.
Igår gick vi igenom lite enkla tester för att se hur jag rör mig och för att få reda på vad jag behöver träna mer mm. Så nu i några veckor blir det full styrketräning. Är grymt laddad för det! :D
Ge mig ett JA!!


projektarbete och kexchoklad

Timmarna gå så fruktansvärt fort. Jag har nu suttit vid datan i flera timmar, då jag bara tänkte sitta tio minuter. Det.är.så.typiskt.mig. Ja nu är jag nästan frustrerad!
Tanken var att jag skulle fixa med projektarbetet. Jag har papper som ligger utspridda över hela bordet (stackars Hanna). Ja, så har de legat i några dagar för jag har inte orkat arbeta med det. Det är en enkätundersökning jag gjort på alla elever i skolan, och det innebär fett mycket papper och massa jobb. Men visst, jag skjuter fram det en dag till.
Nu ska jag nämligen iväg till gymmet, och där väntar en suprise! Berättar med sen ;)
Kan suprisen vara kexchoklad?
- Nää, det vann jag på grund av min skicklighet i tisdags på innebandyns "prova på-dag" i skolan :))

favorit i repris?

Jag kollade igenom gamla inlägg från bloggen. Och insåg att vissa grejer har jag helt tappat under tidens gång. Ni som hängde med mig från första tiden, ska jag börja med dagens fakta igen? :)

Tänkte även köra en sådan här i repris, fast med ny info förstås!

10 saker du (antagligen) inte visste om mig

1. Min favoritfärg är bland annat aprikos

2. Jag skriver mycket finare med blyets än med bläckpenna

3. Fisk är favvomaten

4. Jag har en gåva att höra dialekter

5. Jag föredrar brunetter

6. Jag vill resa jorden runt

7. När jag var liten ville jag bli bibliotekarie

8. Nu ska jag mejla och bli polare med en tidigare lärare.

9. Jag är antagligen den enda personen i världen som aldrig sett någon Harry Potterfilm

10. Jag tycker alla människor jag träffat är vackra på något vis


finding myself

Finding myself was to find  the loving God.

prova på-dag

Idag på Aspero hade vi en "prova på-dag", det vill säga testa på någon annan specialidrott. Det fanns rätt mycket skojiga idrotter att välja mellan, ex konståkning, pingis, hockey, gymnastik. Jag läser ju fitness i vanliga fall, men idag körde jag innebandy. Det kan jag ju säga att jag testat på innan, men jag saknar ju bandyn!! Har funderat på att byta över till innebandy som specialidrott, men ändå så vill jag fortsätta med fitnessen för jag känner att det är väldigt bra och allsidig träning.

Innebandyn idag gick iaf väldigt bra! Ska nog kolla om jag kan spela med innebandyneleverna på tisdagar, och köra fitness som vanligt onsdag och torsdag. Jag var varmt välkommen till innebandylektionerna! Lite synd bara att jag då skulle vara enda tjejen..

På tal om såhär mycket bandysnack, - jag testa ju spela i Fyllinge innebandyklubb förra veckan. Det gick riktigt bra och var kalasskoj! Men jag valde ändå att inte fortsätta, eftersom träningen låg på fel dagar. Kanske letar upp nån annan klubb i stället..
Puss!

kaputt

Man ska aldrig lita på elektronik. Okej?!
Jovars, min mobil är nog sönder på riktigt denna gången. Kanon.
Det var livet på Malta en gång :))

peace inside

Jag är så lycklig & tacksam!

Jag har alltid varit en "futurum-person". Jag är fortfarande det för jag älskar att tänka på framtiden (framtiden är fräsch ;) ) Men just nu älskar jag nuet. Jag mår så otroligt bra! Jag har kanonfina personer runt omkring mig och jag har allt nödvändigt jag behöver. Jag har ingen överflödig lyx av nåt, men jag tror inte heller det är något som leder till lycka.

Lycka är att känna frid i sitt inre. Gud har fyllt mitt inre med en djup, stark kärlek jag inte kan finna nån annan stans. Det går inte förklara, men jag hoppas att alla ska få uppleva den känslan. För det är äkta!

 

 


fireproof

Har du någon gång haft en kanonbra hemlighet, som bara du vet? En så bra, att du vill att hela världen ska inse hur bra "denna" är.

Jag har en sådan. Eller det är ingen hemlighet, men det är en hyffsat okänd film som jag tycker alla bör se. Filmen heter "fireproof" och är en film om äktenskap. Det är kanske inget som berör alla just nu, men den har ett otroligt starkt budskap.

Filmen får en verkligen att inse, vad kärlek är menat att vara & hur otroligt viktigt det är att kämpa för sitt förhållande. Att ingå ett äktenskap är nämligen att bli ett - två blir ett. Att ha varit två i ett äktenskap och sedan splittras, betyder då att man blir halv. Ensamheten tar över. Det är så lätt att ge upp, men mitt i krisen så kan man inte lämna partnern ensam i branden när allt är som värst. Det är då man ska kämpa!

Ibland finns det problem som tyvärr inte går att lösa. Man är helt enkelt olika, och saken är den att man inte ska behöva förändra sig själv för att passa ihop med den andra. Om du tänker dig att du är en pusselbit i ett pussel, då är det ju bara en bit som passar ihop till 100 % med dig. Och den pusselbiten är en bit som inte ser lika dan ut som dig. Dvs ni är olika & det är okej att vara olika, men ni klickar ändå samman eftersom ni kompletterar varandra. Har man problem, så gäller bara att kompromissa så att ni får mjuka kanter på bitarna. Ge aldrig upp!




perfektion eller äkta

Jag hittade in på en blogg  där en tjej berättade att hon skulle sluta blogga. Anledningen? Press inom bloggandet. Hon kände att hon inte räckte till som bloggare, att hon inte tog lika snygga bilder som alla andra, att hon inte hade de senaste kläderna, att hennes självförtroende sjönk enormt när hon kollade andras bloggar för att det personerna var så mycket snyggare!

Jag är säker att denna tjejen inte är ensam i i bloggvärlden att känna så. Det är inte lätt att ligga på topp i bloggandet. Men behöver det verkligen vara hela syftet till bloggandet? Att "visa upp sitt perfekta jag"? Det är såå lätt att fejka på bloggarna. Bilderna man ser på andras bloggar behöver knappt vara sanna för att de redigeras så mycket, texterna man skriver är oftast bara ytlighetssnack eller skvaller för att få mer läsare. Är detta då perfektion?

Ska det vara såhär? Är det meningen att man genom sin blogg ska må dåligt? är det rätt att bli jämförd med andra hela tiden?

INTE ska syftet till bloggandet vara bekräftelse!!! Din blogg duger som den är! Inte ska man skippa att betala sina räkningar för att kunna köpa de senaste kläderna för att kunna visa upp.

Jag tror att man som bloggare måste ställa sig frågan, vad är syftet till mitt bloggande? Gör jag detta för andras bekräftelse, eller är det något jag verkligen vill göra?

Min blogg är låångt ifrån "nånting", men so what? Jag är inte ute efter att bli störst. Jag trivs bra med mina suddiga bilder och mina lulliga texter. För mig är det viktigt att få vara mig. Att kunna visa vem jag är, vad jag står för och vad jag glädjs av i livet. De personer som vill läsa min blogg är välkomna att göra det. För detta är jag, jag bakom bloggen. Det är inte perfektion, det är jag.

för-advent

Kunde man bloggat lukt, skulle jag gjort det. Lägenheten är alldeles nystädad och det doftar läckert julbak av pepparkakor och lussebullar. Även en och annan stjärna har också kommit upp i fönstrerna.
Det sitter fint med adventsmys nu när det även lagt sig lite snö ute.

I kväll ska jag iväg till Varberg med några vänner. Ska besöka ett stort ungdomsmöte i kyrkan. Kanonkul! Förövrigt  kommer det vara en stor ungdomssatsning kallad Taste här i Halmstad Pingst lördag-söndag. Du & alla du känner är varmt välkomna!

it's my day, yes it is.

Oj vad många det är som läser bloggen såhär i körkortstider ;) Välkomna ni nya!

Hur har dagen varit..? Jo nervös, hemsk, svettig, kall & alldeles underbar! Det känns en sån otrlolig lättnad att ha det kapitlet ur livet. För jag har kämpat och slitit med det! Även fast många av er verkade förvånade att jag ens hade börjat med körkortet. Men det kan jag gott tala om att det har jag gjort. Många timmar i veckan är nedlagda för att få det fixat. Nu börjar det roliga, fortsättningen på äventyret =) (Eller egentligen nästa helg, eftersom det är först då jag ska till Älmhult där det finns bil). Men åter tack för alla gratulationerna!

Jag har även blivit firad av Rebeccorna x2 & Linus. Fick fina blommor och ett kort, samt så var vi ute och åt. Mysigt.
Nu är jag trötter och ska plumsa i säng.
Nu ljög jag. Jag ligger redan i säng.
Så jag menar sova.
Fast först läsa Bibeln.
Gud är god.
Godnatt!

it's my day

Jo nu kommer hemligheten jag drog med igår... Igår så gick jag faktiskt på en innebandyträning i Fyllinge bk. Jag hade lovat mig själv som belöning, att börja träna i en klubb (antingen fotboll eller innebandy) när jag skaffat körkort. Och nu är det gjort! KÖRKORT!!! :D

Glädje!!

i'm thankful my friend

Chica, you've made my day! But not only today :)

rap N cup

I går var det en skoj kväll. Vi planerade nämligen en överrasningsfest till Johanna som blev 25 år :) Bakade en superfrän cupcake i alla prinsessans färger. Och så gjorde vi en lerskulptur av Johanna, den blev rätt snygg ;) Hade även fixat en blomma och skrivit ihop en rappsång som jag så vackert framförde. Perfekt umgängeskväll! Bilder kommer nån vacker dag när Linn lagt upp dem på datan.

Ikväll blir det dock helt andra puckar, ska nämligen göra något spännande som jag länge väntat på. Jag hade en deal med mig själv för att få göra detta. Och imorgon ska jag berätta ;D

Någon som kommer ihåg när bilden är ifrån? ;)

focus

Sicken dag hu? Ska snart in i duschen för tredje gången idag. Inte allt för bra, jag vet.
Det är way better att träna några gånger i veckan där man är fullt fokuserad så att det blir effektiv träning, och inte träna för mycket på en dag. Man orkar inte vara 100% fokuserad inför varje träningspass då. Och framför allt så hinner kroppen inte med.
Men jag har insett att träningen är ett kanonsätt att slappna av och bara släppa alla tankar. Can u agree? Precis vad jag behöver just nu :)

Slänger in några vackra bilder, som har.. hm.. INGET med texten att göra :D Men vackra är de!


my drug

Idag är vädret inte för skoj. Men vad kan man förvänta sig av november månad? Även fast jag är en person som ändrar humör efter vädret så är jag glad idag. Kan nog bero på att jag hade en fantastisk kväll igår med Rebecca, Loppan, Linn & Rebecca!

Jag var kanske lite extra glad för att jag fick i mig kaffe också. Seriöst, jag tål inte den drickan! Jag blir heelt varm, bubblig, sprallig och glad av den. Extremt då alltså. Sedan när koffeinet går ut så är jag helt skakig i kroppen och jag tänker inte riktigt klart. Kaffe är farligt. No kidding!

Fick en sömnlös natt. Men so what, jag lever fortfarande på glädjen med mina fina vänner. Så pigg idag att jag för första gången i höst inte kom försent till en lektion :), så pigg att jag stannade kvar extra länge på matten och räknade flitigt. I rock :)
.
Nu har jag ingen lektion förrän kl 15. Så då får man minsann passa på att plugga lite. I eftermiddag ska jag träna med Celina från åk 2 & sedan blir det innebandy med lite löst folk. Skoj!
.
Hur är din dag kompis?

pepparkaksbak

Nu kommer jag låta som värsta julfantast, ( två inlägg om jul på en vecka) för ikväll blir det pepparkaksbak men fina vänner hemma hos Linn. Hoppas på gott umgänge och vacker vintermusik :)
Men innan jag ska iväg för bak så kommer Loppan till mig för lite plugg. Sånt "skoj" måste man också ägna sig åt.

Fnitter :))

 


nervous

Jag är så fruktansvärt nervös idag!! Pulsen bara slår och jag blir helt snurrig av att kolla. Jag har inget jättestort jag behöver vara nervös för, men jag triggade upp mig själv och nu kan jag inte släppa det. Hjälp, jag tror mina nerver sprängs snart.

Har ni något tips hur man chillar ner och släpper tankarna? Please...

Prague

Nu tänkte jag lägga upp några få bilder från Prag som jag befann mig i på höstlovet v.44
För er som är nyfikna och inte hängt med, här kommer en liten förklaring till vad vi gjorde där:
Jag och min familj åkte till Prag i Tjeckien för att besöka familjen Eriksson som var (nästan) våra grannar på Lyckovägen i Älmhult. Jag är lika gammal som deras äldsta dotter Mikaela, så vi är gamla goda vänner som känt varandra sedan vi var 5 år, då de flyttade till Älmhult. För tre år sedan flyttade Erikssons till Prag. Där går barnen i en internationell skola, så ingen tjeckiska här inte ;) De bor också i amerikansk område med superflashiga hus. Tja, det är en snabbis om vilka de är. Och det viktigaste jag måste nämna, de är fantastiska människor!
Här är bild på alla! (minus fotografen då)

åter en vecka

Då vart höstlovet 2010 över. Tänk att det bara är några ynkliga månader kvar på året. Kommande året 2011 innebär student och passering av några nya milstolpar =)

Idag hade jag ren sån skrattretande dag. Gick upp för att gå till veckans första lektion, idrott. Skulle bara kolla datan en snabbis innan jag cyklade iväg till skolan, men ack så såg jag på skolans fronter att lektionen var inställd. Så vad gör man nu...? Ska nog ge mig ut och springa en lång runda eftersom det är så fint väder :) Eftermiddagen kommer bli knökad med things to do.

lussebullar

Jag kan med glädje säga till alla lusseälskare att bullarna blir billigare detta året. Det ser ut att bli en god skörd av saffran i Iran. Tummen upp!


Hon är bäst

Jag har haft fantastiska dagar här i Halmstad. Har nämligen haft min lillasyster på besök.
Nu lipar jag som ett litet barn för att hon åkt tillbaka till Älmhult. Min beeejb. Hon är bäst.


This is China Part 3

Jag är tillbaka i Halmstad nu och allt börjar landa. För att ni ska ha något att göra innan jag aktivt börjar blogga igen så kommer åter nya bilder från Kina.  One land, one dream!


























Koreanska










Love the way Terry speaks with her hands!










Exhausted or what?






Over and out //MA CHINA 10'!



RSS 2.0