fireproof

Har du någon gång haft en kanonbra hemlighet, som bara du vet? En så bra, att du vill att hela världen ska inse hur bra "denna" är.

Jag har en sådan. Eller det är ingen hemlighet, men det är en hyffsat okänd film som jag tycker alla bör se. Filmen heter "fireproof" och är en film om äktenskap. Det är kanske inget som berör alla just nu, men den har ett otroligt starkt budskap.

Filmen får en verkligen att inse, vad kärlek är menat att vara & hur otroligt viktigt det är att kämpa för sitt förhållande. Att ingå ett äktenskap är nämligen att bli ett - två blir ett. Att ha varit två i ett äktenskap och sedan splittras, betyder då att man blir halv. Ensamheten tar över. Det är så lätt att ge upp, men mitt i krisen så kan man inte lämna partnern ensam i branden när allt är som värst. Det är då man ska kämpa!

Ibland finns det problem som tyvärr inte går att lösa. Man är helt enkelt olika, och saken är den att man inte ska behöva förändra sig själv för att passa ihop med den andra. Om du tänker dig att du är en pusselbit i ett pussel, då är det ju bara en bit som passar ihop till 100 % med dig. Och den pusselbiten är en bit som inte ser lika dan ut som dig. Dvs ni är olika & det är okej att vara olika, men ni klickar ändå samman eftersom ni kompletterar varandra. Har man problem, så gäller bara att kompromissa så att ni får mjuka kanter på bitarna. Ge aldrig upp!




Kommentarer
Postat av: Johanna A

Såg den påväg till Israel, mycket bra film!

Mycket bra skrivet!

2010-11-21 @ 23:54:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0