julabad - check

Hej hå tvtablå!
Nej varför sa jag det egentligen..? Det är sånna störda grejer som bara kan komma ur min mun utan vidare eftertanke.. Nåväl, glöm det :)

Det har blivit rätt dåligt med bloggande på senaste. Har bla varit i Mariannelund på badtunnefest med trevligt folk :) Och vad gör jag nu, jo häckar i Ljungby. I morgon bär det av vidare mot Jönköping för att gå på UNITE. Haft fantastiska dagar och hoppas på vidare sådana!

du är viktig

Beaty stars in your head. Not in the mirror.

Narnia

Gick på Narnia på premiärdagen i lördags i Växjö. Sista filmen av dessa otroligt mysiga och faktiskt djupa filmer. Måste bara säga att slutet i trean är bäst!
Då blir jag så glad att jag får vara en prinsessa :)


Nöttigheter

Gymmet har stängt. Man överröses med julmat, godis, julmust. Mycket stillasittande.
Ja som sagt, hälsan är kanske inte på topp under julhelgen, men det finns faktiskt nyttigheter på julbordet man kan njuta av - nötter!
Därför ska du äta nöt: energirikt livsmedel som innehåller protein, vitaminer, mineraler, antioxidanter och kolhydrater.

Hasselnöt - Nöten har en kolestrolsänkande effekt och har en hög halt E-vitamin. Behåller du det bruna innerskalet på så är det en även en mycket antioxidantisk nöt.


Pecannöt - innehåller högsta halten antioxidanter bland nötfamiljerna samt en väldigt hög fetthalt, som ju bara är till fördel.


Valnöt - Innehåller hög halt omega-3 och fantastiskt mycket antioxidanter. Nöten är rekommenderad till de med dåligt minne eller konsentrationssvårigheter eftersom omgega-3syran kan omvandlas till fettsyran DHA, som finns i fisk. 9 valnötter om dagen kan hjälpa till att motverka högt blodtryck som orsakas av stress.


Jordnöt - Allergiframkalllande. Tro det eller ej, men detta är faktiskt ingen nöt, utan en baljväxt. Detta gör att fetthalten inte är lika bra som hos nötter. Bra alternativ framför chips och snacks, men välj hellre riktiga nötter såklart.


Pistaschnöt - en av de godaste nötterna med mycket smak, enligt mig. Den grönaktiga färgen tyder på att de innehåller mycket antioxidanter, och skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Eftersom nöten måste skalas så bromsas ättakten!


Cashewnöt - Nöten har hög halt järn, folsyra och magnesium, men desto lägre halt antioxidanter.


Merry Cristmas

Goda julhälsningar vill jag dig ge, och du glädjens budskap skall se!

 

Ha underbara juldagar nu vänner!

Lille julafton

Så vart det ju faktiskt den 24 decmber nu. Jo, julafton liksom. Och här ligger jag och bloggar framåt natten. Nej det är nog bäst att somna snart så att jag kan vara pigg i morgon då min bäste vän Jesus fyller år. Vilken fest det ska bli! Hoppas du vill vara med på världens största födelsedagsfest!
Godnatt

Jonatan

Vill att du ska veta att jag tänker på dig! Grattis på namnsdagen bro :))

 



inga bekymmer :)

Filipperbrevet 4:6-7
Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar.
Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Kristus Jesus.


Philippians 4:6-7
Be anxious for anything, but in everything by prayer and supplications with thanksgiving,
let your requests be made known to God;
and the peace of God, which surpasses all understanding, will guard you hearts and minds through Christ Jesus.

21 december

Nu sittter jag nyduschad och nöjd efter kvällens gympass med Therese. Vad gör man mer? Nej jag vet faktiskt inte. Dagens måsten är gjorda och julskinkan kokt.
Så bara för mig att njuta av lugnet!
Nej men hörrni, det går inte!!! Nu är det pyjamasparty och kuddkrig som gäller!!
See ya :D


white bright moment

Vilka bra kvällar det har varit på senaste :D Jag blir överröst av glädje från er, vackra, fina, glada personer!

Iaf, idag är insnöad i Småland och ska därför göra klart lite plugg innan jul tänkte jag. Inte allt för kul. Men nu ska vi kötta på!

Stor puss på er!

andan i gommen

Stressigt stressigt folks! Stört mycket som ska hinnas med innan man drar sig tillbaka mot hemlandet, Småland. Jag har andan i gommen och nu är det dags att dra sig på nya äventyr. Off to  Anousch!

Förresten, tack alla mina vänner för att ni är dom ni är. Ni förgyller vardagen :)

Kanoners!



gimme bra!

Jag har snackat lite med en kille från LA på senaste, och sen så hade jag skrivit "jag mår bra". Och helt glömt bort vad bra har för betydelse på engelska. Hans svar: "Did you say something about a 'bra'? Sorry, but I don't have any.. ;) " )

Yep, I'm quite a fool! :)



stay with me

Idag har jag köpt de sista julklapparna. Blir en hel del att ta med tillbaka till Älmhult. Och förresten, hur ska jag kunna packa med mig kläder och saker för tre veckor?  Skulle ju behöva två stoora väskor. Minst.

I kväll kommer mina fina vänner Michaela och Stephanie till mig. Ska bli så mysigt att umgås med dem :) I morgon blir det en tur på stan med tjejerna och sedan fylls eftermiddagen pepparkaksbak med några grabbar. Kvällen kommer spenderas hos världens bästa Anousch som äntligen blir 18. God mat och utgång! :)

Sistas <3


knäck & kola

Vollebollturneringen i skolan gick väl inget vidare för mitt lag. Vi var ett rent tjejlag varav två hästtjejer, tre fitnessar, en handbollstjej, en isprinsessa och en cyklist. Inte mycket till bolltjejer där inte, men vad gör det? Vi hade kul och vi väntar spänt på nomineringen till priset för Fairplay-laget. Något skall man ju vinna ;)

I eftermiddags så bakade jag och sambon Hanna julgodis. Knäck, kola och snickers. Gott, och ack så onyttigt! ;) Fick jämna ut det med ett gympass senare på kvällen med Becca. Good time!

fabulous fabius

Hahahaha åh vad jag är glad! Jag skrattar och ler helt i min ensamhet här i rummet. Jag borde ju sova men ack ve, inte går det sova när man har så mycket glädje sprudlande i sig.

Jag har kommit fram till att de helt galnaste, skönaste typerna är ju lätt frikyrkofolk! Åh vad det är gött att vara sig själv :D Haft en fabulous kväll hos Fabius! Tack för gästfriheten och sällskapet.

Nu känns livet gött. Haft sista provet för denna terminen (matte c) och nu väntar bara två skoldagar kvar. Innehållande volleybollturnering hela dagen i morgon och fredag - avslutning. Om jag längtar till jag slutar? Faktiskt inte. Livet är så bra just NU!


Godnatt vänner :*

too cool for school

I guess I'm too cool for school.


upside down

Livet är allt för bra, visst är det? Det finns visserligen upp och nedgångar, men utan nedgångar skulle man aldrig uppskatta eller ens lägga märke till uppgångarna. Jag är nu på väg neråt. Dags för mig och matteboken att ta oss igenom lite gamla bråk och tjafs. Godkväll!

dreams are meant to be true?

I natt drömde jag att jag hade en piercing i högra stortån.

this blog confuses me

Det är svårt det här med bloggen.
Det är ju så fint med folk som har klara tydliga teman i sina bloggar. Då kan man dela sitt intresse med andra och lära av varandra.

Men själv så är jag förvirrad. Jag känner att jag inte har någon röd tråd. Jag har ingen aning om vad jag ska blogga om, för jag vet inte vad ni föredrar att läsa på min blogg eller vad anledningen till att ni går in här från första början är. Det är kul att ni alla tittar in, men varför liksom!? Jag har väl tre tre huvudkategorier, med helt spidda fack! Min blogg är så blandad. Dock tror jag jag vet varför den är det.

Jag heter Jonna och jag är en kristen tjej som älskar att resa. Det jag brukar göra på min fritid är träna.

Ja, jag tror ovanstående var hela förklaringen till ojämnheten. - Jag!  Jag har tre helt olika passioner i livet. Jag är liksom ingen matchning. Men vid lite eftertanke, fy vad gött det! Man får vara blandad och galen. Livet blir lite goare då.

(På tal om galenheter. I dag i skolan var alla lite smått goa och bakfulla från studentefesten igår. Oj, oj vad jag trivdes i skolan. Alla var liksom lite mer.. mer som mig! Chill, trött, skrattig och allmänt störd :D )

En härlig bil från Tegnértiderna :)

en kväll

Dagen börjar äntligen orda upp sig!
Off to Högskolan på studentmöte med ksg :)


onsdag 8 december

Mulej, iżommu me qrib.

Dejjem.


tisdag 7 december

Kurri kurri magen! Nu är jag hungrig. Och vad passar inte då bättre än att gå ner till Maxi och köpa mig en plocksallad? :) För sedan är det träff med PT och sedan dags för ett till träningspass, bodycombat! Därefter blir det kvällskäk hos Linn med flera. Härligt!

time flies

Det enda vi ägde när vi föddes var tid.
Idag är det det enda vi inte har.

har har jag löv till händer?

Dumt av mig att ens försöka skriva ett inlägg. HÄNDERNA SKAKAR SOM ASPLÖV!! Men det är ju positivt, det innebär att boxpasset med Linn och Rebecca gjorde sitt ;) Dags för lite risgrynsgröt och avokadoknäckisar!
Puss


grönare gräs på andra sidan?

Dålig uppdatering på senaste, jag vet! Och inte blir det bättre. Utan här kommer bara en snabb update innan jag ska plumsa i säng. I morgon väntar nämligen ett hårt gympass för benen, sedan idrottslektion, sedan idrottsteori. Och därefter plugg plugg! Måste ta tag i skolarbetet :)

Kvällen hos Linda igår var riktigt kul! Nöjd efter att ha träffat mina gamla klasskompisar, så fina som de är! Jag har verkligen saknat dem, men jag insåg efter lite skvallersnack med dem att jag inte saknar förra skolan, Tegnér. Det verkar vara sig likt med fortfarande gömycket plugg vilket leder till depp. Så var det ju även för mig förra året. Och det vill jag inte tillbaks till!

Jag är så nöjd att jag vågade ta steget att byta skola trots att det handlade om sista året, trots att det innebar flytt och annat krångel. Men vet ni, det är så värt det! Det var länge sedan jag mådde såhär bra, jag har funnit fantastiska vänner, jag har utvecklats som person, jag har tid att göra det jag älskar - träna, jag har vuxit i min relation med Jesus & jag vågar göra saker jag annars aldrig skulle vågat. Ibland är faktiskt gräset grönare på andra sidan!



Tegnérare

Sicken underbar julig morgon. Vaknade med min vän Johanna vid min sida. Sedan åt vi helgfrukost och gav oss därefter av ut i snön. Nu sitter jag vid det mest juliga bord jag sett. Ja, ack ve vad mysigt!

I kväll kommer den kväll jag längtat efter så länge. Ska nämligen till Klavreström (the place to be) till min förra klasskompis Linda på 18-årsfest. Ska bli så kul att träffa alla gamla Växjöklassisar. Jag har saknat er <3

I smile! Please join me.

packar

Nu packar jag helgens packsäck tillbaka mot Småland.


man lär sig något nytt varje dag

Hey folks! Idag är det andra december. Tjohej vad tiden går fort! Vart har hela hösten tagit vägen liksom? Visserligen gör inte det mig något, för jag har precis som vanligt lärt mig något nytt varje dag. I dag testade jag t.ex på att köra automatväxlad bil!

Nej vettni, jag har faktiskt inget vettigt att skriva.. Och då är det ingen mening att blogga. Eller jag har ändå viktiga saker att förmedla, men tiden räcker inte till. För nu ska jag ut och äta med Jacob. adjö

nu kämpar vi!

Många tränar för att må bra. Både fysiskt och mentalt. Men här kommer lite fakta:
Träning löser inte dina problem hur mycket du än försöker
- Men de gör problemen lättare att leva med.

Så därför tänker jag fortsätta ha träning som en källa till glädje! Och ge allt för att släppa kontrollen om tankarna och bara fokusera på nuet. Då känner man adrenalinet!

Idag körde jag igång mitt gymupplägg på 12 veckor tillsammans med min PT Jonatan.

KÄMPA!!



movie time

Vilken bra gårkväll det var! Tack Louise m.fl <3 (Bilder kommer senare).

Idag är jag trött som en mört, så ska faktiskt unna mig en film och kanske lite sovande. Sedan iväg och träna med min PT :D

I'll stay in touch!

RSS 2.0