Kommunikation

Idag hade jag redovisning i kommunikation där man fick prata om valfritt ämne. Jag talade om matlagning, om hur man gör fårostgratinerad fläskfilé. Mums!

Här kommer receptet för de som vill ha:


Fårostgratinerad fläskfilé            Av: Jonna Svensson

4 port ca 40 min

 Ingredienser:

 -Fläskfilé ca 500 g.
-salt
-smör
-1 paprika
-färska champinjoner
-1/2 gul lök
-sallad

 Cremé:
-100 g grekisk fårost
-1 dl crème fraiche
-1 st vitlöksklyfta
-svartpeppar

 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3cm stora bitar och krydda med salt och peppar.

3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.


4. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar. Häll såsen över köttet. 


5. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.


6. Hacka och steg löken. Skiva under tiden paprikan och löken. Blanda sedan i stekpannan.


7. Servera köttet med sallad, grönsakerna och couscous eller ris.

 

 

 

Smaklig måltid!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0